Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 16:46

“Περί ονείρων και στόχων”

Written by
Rate this item
(32 votes)

Ονειρεύεσαι; Ή μήπως τα όνειρα είναι για τους ονειροπαρμένους ή όπως τους αποκαλεί ο Ελύτης για τους "ονειροβάτες"; Οι ρεαλιστές δεν κάνουν όνειρα. Δεν τα χρειάζονται. Έτσι δεν είναι;

Πόσα όνειρα μένουν απραγματοποίητα; Πόσα ζουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας; Κι είναι όνειρα σε σειρά, ή πιο σωστά σε σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τους στόχους που θέτει ο καθένας. Περιμένουν την πραγμάτωση τους το ένα πίσω από το άλλο. Κάποια μένουν απραγματοποίητα σαν να ‘ταν «όνειρα θερινής νυχτός» κι άλλα στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου χρόνους ατελείωτους.
Όταν στην πρώτη περίπτωση τα βλέπουμε να σβήνουν και να χάνονται, τότε βγαίνει στην επιφάνεια ο «κακός» μας εαυτός. Γινόμαστε μίζεροι και ζηλιάρηδες, βρίζουμε την τύχη μας, επιρρίπτουμε τις ευθύνες μας στους άλλους. Όσοι πέτυχαν τα όνειρα τους το κατάφεραν με κόλπα κι απάτες, το κατάφεραν χωρίς να το αξίζουν. Αυτό δεν σκέφτεσαι εσύ που δεν προσπαθείς; Ναι, κάποιες φορές οι σκέψεις σου κρύβουν μια δόση αλήθειας, τις περισσότερες όμως όχι! Συνήθως όσοι έκαναν πραγματικότητα τους στόχους τους, και κατ’ επέκταση τα όνειρα τους, προσπάθησαν πολύ..κόπιασαν πολύ. Τίποτα δε χαρίζεται, τίποτα δεν προσφέρεται χωρίς να το αξίζεις.
Αν εδώ και καιρό, έχεις όνειρα, μην τα αναβάλλεις. Μεγάλος εχθρός η αναβλητικότητα, και ισχυρό όπλο το θάρρος! Ξεκίνα..κάνε ένα βήμα, χωρίς να δίνεις άλλοθι στον εαυτό σου. Βγες από τη θέση του επικριτή όσων πέτυχαν και μπες στη θέση αυτών που θαυμάζεις!
Κι αν αποτύχεις δεν πειράζει, ούτε ο πρώτος θα ‘σαι, ούτε ο τελευταίος. Να θυμάσαι πως η αποτυχία μπορεί να φέρει την αναγέννηση.

Παρδαλού Γεωργία

Read 4519 times

Newsletter Subscribe

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας.

Νέα & Ανακοινώσεις

PrevNext

kyklos aspros 116x100

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 81100

ppy@aegean.gr

22510 36520 - 36580

Ακολουθήστε μας

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Γενικά στοιχεία

Υπηρεσίες

Η ομάδα μας

Συνεργασίες

Γιατί να μας προτιμήσετε

Διαφημιστείτε σε εμάς

Νομικά ζητήματα

© 2021 psichologia.gr. All Rights Reserved. Designed by Kosnet.gr