Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 18:28

ΑΛΛΟ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟΣ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Συγγραφέας: Αικατερίνη Κουράφα

ΑΛΛΟ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟΣ

Στην πλειοψηφία εμείς οι άνθρωποι μπερδεύουμε τους στόχους με τον ενδόμυχο σκοπό της ζωής μας. Εξαιτίας αυτής της σύγχυσης, νομίζουμε πως κατέχουμε την ευτυχία και όταν το συναίσθημά μας χαθεί, απογοητευόμαστε. ‘’Μα τι κάνουμε λάθος και ενώ πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει στον εαυτό μας νιώθουμε πάλι εκείνο το κενό μέσα μας;’’ Είναι σίγουρο πως για κάτι που επιθυμούμε είμαστε διατεθημένοι να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε πολύ. Δικαίως παλεύουμε για όσα θέλουμε να αποκτήσουμε. Το θέμα όμως είναι, γιατί το αίσθημα του ανικανοποίητου επανέρχεται διαρκώς; Γιατί δε μπορούμε να είμαστε σταθερά ευτυχισμένοι; Υπάρχει άραγε ευτυχία; Εδώ μπαίνει η ειδοποιός διαφορά μεταξύ στόχων και σκοπού.

Οι στόχοι δυστυχώς κάποιες φορές γίνονται εφάμιλλοι των προσδοκιών. Θέτουμε ένα στόχο, παλεύουμε γι’ αυτόν και περιμένουμε να αποδώσει καρπούς. Αν δεν επιτύχει απογοητευόμαστε, ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε και πιθανώς να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας λίγο πολύ. Αν πετύχει, χαιρόμαστε πάρα πολύ. Κατακτήσαμε όσα θέλαμε. Πήραμε την προαγωγή στη δουλειά, αγοράσαμε το σπίτι. Φτάσαμε στην κορυφή! Και μετά; Πάλι από την αρχή. Πάλι από το μηδέν. Αλλιώς δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον. Ο σκοπός στη ζωή του καθενός είναι ένας και μοναδικός. Είναι ατέρμονος. Όλοι μας έχουμε ανάγκη την Ευτυχία και εκείνη είναι τόσο μα τόσο διαφορετική για τον κάθε έναν από εμάς. Κοινός παρονομαστής της ανάγκης αυτής είναι η Αγάπη. Πρώτα για εσένα και μετά για τους γύρω σου.

Ο σκοπός μας δε χάνεται, είναι ένας και μοναδικός, είναι το μονοπάτι που θα επιλέξει να βαδίσει ο κάθε ένας χωρίς να τον νοιάζει το τέρμα. Μέσα από το σκοπό μας νιώθουμε ολοκλήρωση και ευτυχία. Όχι! Η ευτυχία δεν είναι στιγμές που πάνε και έρχονται. Ευτυχία είναι η πληρότητα, η ικανοποίηση και η αγάπη που νιώθεις για εσένα και τις πράξεις που κάνεις για τους άλλους. Για τον κόσμο που μεσολαβώντας τον άφησες καλύτερο. Για το σημάδι σου που χάραξες πάνω στη γη! Για αυτό τον σκοπό δε χρειάζεται να παλέψεις πολύ, ούτε να περιμένεις αν θα πετύχει ή όχι. Ο σκοπός σου θα δώσει νόημα στην καθημερινότητά σου, θα σε κάνει να αγαπήσεις τα πάντα γύρω σου και να είσαι ευγνώμων που τα έχεις. Ο σκοπός σου θα σε κάνει να ζήσεις! Εξάλλου για αυτόν γεννήθηκες. Επιμέλεια Κουράφα Αικατερίνη Φιλόλογος Παν/μίου Πατρών

Read 611 times

Newsletter Subscribe

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας.

Νέα & Ανακοινώσεις

PrevNext

kyklos aspros 116x100

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 81100

ppy@aegean.gr

22510 36520 - 36580

Ακολουθήστε μας

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Γενικά στοιχεία

Υπηρεσίες

Η ομάδα μας

Συνεργασίες

Γιατί να μας προτιμήσετε

Διαφημιστείτε σε εμάς

Νομικά ζητήματα

© 2021 psichologia.gr. All Rights Reserved. Designed by Kosnet.gr