Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 17:02

Εναρκτήριες Επισημάνσεις: Επαγγελματικά Προγράμματα Πανεπιστημίου Αιγαίου

Written by
Rate this item
(5 votes)

Εναρκτήριες Επισημάνσεις


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ιδρύθηκε το 1984 και σήμερα, τριάντα πέντε χρόνια μετά, λειτουργεί με 17 Τμήματα, 38 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Θερινά Σχολεία και Μαθήματα Δια-βίου Μάθησης. Διοικητική έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η Μυτιλήνη, ενώ Σχολές και Τμήματά του λειτουργούν σήμερα στις νησιωτικές πόλεις της Μυτιλήνης, της Χίου, του Καρλοβάσου (Σάμο), της Ρόδου, της Ερμούπολης (Σύρο) και της Μύρινας (Λήμνο), συγκροτώντας ένα Πανεπιστήμιο - Δίκτυο που καλύπτει όλους τους Νομούς του Αιγαίου. Κύριο χαρακτηριστικό των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η ανάπτυξη νέων γνωστικών αντικειμένων, συνήθως διεπιστημονικών, τα οποία ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας κοινωνίας, όσο και στις απαιτήσεις και προσδοκίες των φοιτητών του για σπουδές υψηλής επιστημονικής αξίας, σε συνδυασμό με άριστες προοπτικές επαγγελματικής ανάδειξης. Οι εμπειρίες αυτές είναι που οδήγησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να είναι το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που έχει πλήρως εντάξει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην καθημερινή του πρακτική, υλοποιώντας έτσι, στο βαθμό που του αναλογεί, την Κοινωνία της Πληροφορίας.


ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Λόφος Πανεπιστημίου Μυτιλήνη 81100
Τηλέφωνα: 22510-36520
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ιστοσελίδα: www.psichologia.gr


Τα προγράμματα και ο σκοπός τους

Τα Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν τα πιο καινοτόμα επαγγελματικά σεμινάρια, σχεδιάζουν υψηλής ζήτησης πιστοποιήσεις και προσφέρουν καίριες επαγγελματικές εξειδικεύσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, αξιοποιώντας στο έπακρο την αμεσότητα των διά ζώσης παραδόσεων και την ευελιξία της ψηφιακής τεχνολογίας.

Όλα τα προγράμματα δομούνται κατόπιν έρευνας αναγκών αγοράς, πολλά από αυτά μοριοδοτούνται από το κράτος και αποτελούν το θεμέλιο για άμεση αποκατάσταση, ενδυνάμωση προσόντων και επικαιροποίηση δεξιοτήτων.

Με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και τεκμηριωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου δίνουν όλα τα εχέγγυα για μια αναζωογόνηση της σταδιοδρομίας σας. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο δημοσίων και ιδιωτικών συνεργαζόμενων φορέων, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, διασφαλίζοντας πολλαπλασιαστικές προοπτικές στην Ε.Ε.

Αναζητούμε παράφορα το πρωτόγνωρο, τιμούμε και βασιζόμαστε στο κλασικό, ανανεώνουμε τις μεθόδους διδασκαλίας, δίνουμε διαρκείς ευκαιρίες σε νέους συνεργάτες, ενσωματώνοντας την πείρα των παλαιοτέρων και δεν εγκαταλείπουμε χωρίς συμβουλευτική τους επιμορφούμενους για πολλά χρόνια μετά το πέρας των προγραμμάτων.

Η κατάρτιση συμπληρώνεται από πλήθος προαιρετικών κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, από δωρεάν συμπληρωματικές εκπαιδεύσεις, από προαιρετική και δωρεάν εμβάθυνση στη μεθοδολογία έρευνας και στο SPSS, από τη δυνατότητα δημοσίευσης σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό, από ανάρτηση άρθρων των καταρτιζόμενων στο psichologia.gr και από διαρκή υποστήριξη και συμβουλευτική από μία πλειάδα μεντόρων και προσωπικών καθοδηγητών.

Συνοπτικά, τα οφέλη της εγγραφής σε κάποιο από τα σεμινάρια μας είναι:

 • Γνωστικά αντικείμενα, που συμπληρώνουν τις ελλείψεις των προπτυχιακών προγραμμάτων ψυχικής υγείας και ανταγωνίζονται την εξειδίκευση των μεταπτυχιακών
 • Εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
 • Διδακτικό προσωπικό με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στο αντικείμενο
 • Πολυπληθής διοικητική υποστήριξη και διαρκής συμβουλευτική αρωγή στους εκπαιδευόμενους
 • 50% έκπτωση ΣΕ ΕΝΑ πρόγραμμα της επιλογής σας σε κάθε επόμενη προκήρυξη. Πολλές δωρεάν κοινωνικές και επιμορφωτικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα
 • Πιθανές μοριοδοτήσεις, ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία και προνομιακή αναγνώριση στον ιδιωτικό τομέα
 • Πρακτική άσκηση, όπου κρίνεται αναγκαίο
 • Διοργάνωση συνεδρίων και έκδοση επιστημονικών περιοδικών με κριτές, στα οποία δημοσιεύονται άρθρα των επιμορφουμένων.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης από το Κέντρο Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι καταρτιζόμενοι στα Προγράμματά μας λαμβάνουν ολόπλευρη εκπαίδευση, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και ακολουθούν κατά γράμμα την ακαδημαϊκή ηθική και δεοντολογία. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, που ενδεχομένως ανακύπτουν με το διάλογο, τους κανονισμούς και την επικοινωνία. Γιατί, τελικά, η κατάρτιση αποκτά νόημα μόνο εάν γίνει κοινωνικό βίωμα.

Βασικές αρχές που διέπουν τα προγράμματα μας

(Μελετήστε προσεκτικά)

 1. Η φοίτηση σας στα σεμινάρια προϋποθέτει ότι είστε ένας ώριμος ενήλικας, που μπορείτε να αξιοποιήσετε την εμπειρία και τις γνώσεις σας, για να προσπελάσετε νέα μαθησιακά ερεθίσματα ή να επανάλαβετε στοχευμένα, όσα αποσπασματικά ή μη συντεταγμένα γνωρίζετε. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού, που παρουσιάζεται, χρήζει γνωστικής επεξεργασίας από σας τους ίδιους, χωρίς τη μεσολάβηση διδάσκοντος (ασύγχρονη διδασκαλία). Η μελέτη του πρωτότυπου υλικού αλλά και των περαιτέρω ψηφιακών τεκμηρίων απαιτεί τη δική σας οργάνωση και αφιέρωση χρόνου για την αναδόμησή τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να τα εσωτερικεύσετε σε σχήματα, που αρμόζουν στην κοσμοθεωρία και τις αντιλήψεις σας. κοσμοθεωρία και τις αντιλήψεις σας.

Μηνιαία θεματική ενότητα

 1. Κάθε μηνιαία ενότητα διαιρείται σε τέσσερις εβδομαδιαίες υποενότητες και περιλαμβάνει:

α) Πρωτότυπο διδακτικό υλικό προς μελέτη, μαζί με ερωτήσεις κατανόησης και κριτικής ανάλυσης.

β) Συναφή προς περαιτέρω μελέτη και ανοικτά στο διαδίκτυο επιστημονικά κείμενα ή βιβλία ή βίντεο, μαζί με ερωτήσεις κατανόησης και κριτικής ανάλυσης.

γ) Δύο δίωρες σύγχρονες συναντήσεις ανατροφοδότησης το μήνα με τους/τις διδάσκοντες/ουσες.

δ) Συγγραφή μιας περίληψης το μήνα 500-1000 λέξεων από επιστημονικό κείμενο στα αγγλικά ή ελληνικά από τα συναφή προς περαιτέρω μελέτη και ανοικτά στο διαδίκτυο επιστημονικά κείμενα ή βιβλία.

ε) Τεστ αξιολόγησης το οποίο θα απαρτίζεται από δεκαπέντε έως είκοσι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής από όλο το μηνιαίο υλικό, είτε αυτό είναι πρωτότυπο είτε προέρχεται από το υλικό για περαιτέρω μελέτη.

Φάκελος Εκπαιδευόμενου

 1. Οι συμπληρωμένες ερωτήσεις, οι περιλήψεις και τα τεστ θα αναρτώνται στον αντίστοιχο φάκελο κάθε εκπαιδευομένου στην πλατφόρμα google classroom. Μετά από την ανάρτηση κάθε μαθήματος οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα των δεκαπέντε ημερών. Οι περιλήψεις μπορούν να αναρτηθούν συνολικά στο τέλος (μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων), αν και καλό θα ήταν να παραδίδονται στο επόμενο διάστημα των δεκαπέντε ημερών μετά το πέρας κάθε μηνιαίας ενότητας. Τα τεστ πολλαπλής επιλογής θα πρέπει να συμπληρωθούν και να αναρτηθούν στον αντίστοιχο φάκελο κάθε εκπαιδευομένου μέσα στο επόμενο διάστημα των δεκαπέντε ημερών μετά την ανάρτηση κάθε μηνιαίας ενότητας. Επιπλέον, ο/η κάθε διδάσκων/ουσα θα διορθώνει τόσο τις απαντήσεις των ερωτήσεων, όσο και τις περιλήψεις με ποιοτική βαθμολογία (άριστα - μέτρια – καλά – ανεπαρκής) την οποία θα αναρτά σε αντίστοιχο φάκελο στο google classroom. Στην περίπτωση που μία ερώτηση ή περίληψη χαρακτηριστεί ως «ανεπαρκής», τότε θα πρέπει να επαναληφθεί. Η βαθμολογία των ερωτήσεων, των τεστ και των περιλήψεων θα αναρτάται περίπου ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση κάθε εβδομαδιαίου μαθήματος ή μηνιαίας ενότητας αντίστοιχα.

Προφίλ Εκπαιδευόμενου

 1. Θεωρείστε δεδομένο ότι οι ερωτήσεις κατανόησης, οι ασκήσεις κρίσεως και οι πολλαπλές επιλογές (αναγνωριστική μνήμη), έχουν τη μορφή αυτοαξιολογήσεως. Για να απαντηθούν θα πρέπει να μάθετε να διαβάζετε κάτω από τις γραμμές, να αναζητάτε βιβλιογραφία, να μην περιμένετε από το διδάσκοντα να αναμασά πληροφορίες. Η βαθμολόγησή τους βασίζεται στα ακόλουθα κριτήρια:
 • Χρήση βιβλιογραφικών πηγών και αναφορών. Χρήση πολλαπλών πηγών εντός κι εκτός της  ψηφιακής ύλης, που παραθέτουμε.
 • Ορθή χρήση επιστημονικής ορολογίας.
 • Συνοχή στο λόγο και στις συλλογιστικές ακολουθίες.
 • Πρωτότυπη σκέψη χωρίς λογοκλοπή (οποιαδήποτε αντιγραφή πάνω από τρεις σειρές θεωρείται λογοκλοπή, εκτός από τους αναγκαίους ορισμούς).
 • Κατανόηση των κριτηρίων συγγραφής επιστημονικής εργασίας.
 • Απόλυτη τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

Οδηγίες Περίληψης:

5.Περίληψη

Πρόκειται για μια ανακεφαλαίωση των περιεχομένων μίας εργασίας ή ενός άρθρου. Θα πρέπει να είναι ακριβής, ανεξάρτητη, περιεκτική, συγκεκριμένη και κατανοητή, και να απεικονίζει τον στόχο και το περιεχόμενο της εργασίας. Επικεφαλίδα της είναι η λέξη “Περίληψη” κεντραρισμένη. Το περιεχόμενό της είναι ουσιαστικά μια περίοδος για καθένα από τα κύρια μέρη της εργασίας: εισαγωγή, μέθοδος, αποτελέσματα και συζήτηση.

Αρχίστε την περίληψη με την πιο σημαντική πληροφορία που θέλετε να μεταδώσετε, χωρίς όμως να ξοδέψετε το λιγοστό χώρο που διαθέτετε επαναλαμβάνοντας απλώς τα λόγια του τίτλου. Η πιο σημαντική πληροφορία μπορεί να είναι ο στόχος της εργασίας, ή ακόμα και ένα σημαντικό εύρημα. Περιλάβετε τα πιο σημαντικά ευρήματα ή συμπεράσματα, καθώς και τη σχέση τους με το θεωρητικό πρόβλημα. Μην επεκτείνεστε στα δευτερεύοντα συμπεράσματα. Μην χρησιμοποιείτε ασαφείς φράσεις του τύπου «Η συζήτηση αναφέρεται στη σχέση των ευρημάτων με θεωρίες μάθησης...» αλλά αναφερθείτε στην συγκεκριμένη σχέση των ευρημάτων με θεωρίες μάθησης.

Μια καλογραμμένη περίληψη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο αν ο αναγνώστης θα διαβάσει και την υπόλοιπη εργασία, δεδομένου ότι οι περιλήψεις χρησιμοποιούνται από διάφορους οργανισμούς για την αποδελτίωση των διαφόρων εργασιών και την οργάνωσή τους σε βάσεις δεδομένων (π.χ., Psychological Abstracts, PsycLIT, PsycINFO, κ.λπ.).

ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4 (Πρακτικός οδηγός ανάγνωσης άρθρων)

Σύγχρονες συναντήσεις:

 1. Οι σύγχρονες συναντήσεις με τους/τις διδάσκοντες/ουσες είναι προαιρετικές. Δεν απαιτείται κατά τη διάρκεια τους να σχολιάζετε, παρά μόνο αν έχετε κάποια εύλογη απορία ή αναζητάτε διευκρίνιση, που δεν αναγράφεται στον οδηγό σπουδών ή στις οδηγίες του καθηγητή. Με το/η διδάσκοντα/ουσα είναι προτιμότερο να επικοινωνείτε ασύγχρονα μέσω email.

Υποχρεώσεις εκπαιδευομένων - προϋποθέσεις χορήγησης πιστοποιητικού

 1. Για τη λήψη Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης πρέπει να πληρούνται και οι εξής προϋποθέσεις:

7.Α. Πλήρης εξόφληση των δόσεων και αποπληρωμή των διδάκτρων

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προβλέπονται δίδακτρα 800 ευρώ συνολικά, τα οποία καταβάλλονται ως εξής:

 • 1η δόση εγγραφής: 200 ευρώ πληρωτέα μέχρι 25/2/2019
 • 2η δόση: 200 ευρώ, πληρωτέα μέχρι 30/04/2019
 • 3η δόση: 200 ευρώ πληρωτέα μέχρι 31/07/2019
 • 4η δόση: 200 ευρώ πληρωτέα μέχρι 31/10/2019

(ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις)

 1. Β. Πλήρης υλοποίηση ακαδημαϊκών υποχρεώσεων
 • Η παρακολούθηση του ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ
 • Η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων σε φορείς (πρακτική)  ή συγγραφή τελικής επιστημονικής εργασίας 3000 - 6.000 λέξεων (ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ-ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ)
 • Η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των τεστ αξιολόγησης
 • Η αποστολή όλων των μηνιαίων περιλήψεων μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος
 • Η συμμετοχή στα σύγχρονα μαθήματα ανατροφοδότησης (προαιρετικά)
 • Η συμμετοχή σε επιστημονικό συνέδριο (προαιρετικά)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ:

ΕΝΤΥΠΟ_1

ΕΝΤΥΠΟ_2_

ΕΝΤΥΠΟ_3_

Aξιολόγηση Προγράμματος

 1. Οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες σας παραδίδονται ως έχουν. Η αξιολόγηση τους γίνεται με επίσημο τρόπο στις ανάλογες φόρμες, που θα σας σταλούν και η τεκμηριωμένη γνώμη σας λαμβάνεται σοβαρότατα υπόψη. Οποιαδήποτε κριτική, όμως, είτε γραπτή είτε προφορική, που γίνεται άκαιρα και μη συντεταγμένα σε οποιοδήποτε άλλο μέρος των μαθημάτων ή της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης αποτελεί μη ακαδημαϊκή συμπεριφορά και έχει συνέπειες.

Κουλτούρα Προγράμματος

 1. Η κουλτούρα των Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι συλλογική, συνεργατική και ήρεμη. Οποιαδήποτε απόκλιση από τους κανόνες ακαδημαϊκής δεοντολογίας ή η χρήση αδόκιμης γλώσσας συνεπάγεται την αποβολή από το πρόγραμμα χωρίς επιστροφή διδάκτρων.

Τα επαγγελματικά προγράμματα πάντοτε λειτουργούν με γνώμονα την ενίσχυση της μαθησιακής σας εμπειρίας και προσφέρουν ευκαιρίες συμμετοχής με παρουσίαση σε συνέδριο, έκδοσης εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικής άσκησης. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται με απόλυτη προσήλωση στις οδηγίες και τα χρονοδιαγράμματα της γραμματείας.

Αντικατάσταση ή αναπλήρωση μαθήματος

 1. Σε περίπτωση αντικατάστασης ή αναπλήρωσης κάποιου μαθήματος οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν έγκαιρη ενημέρωση για την εκάστοτε αλλαγή.

Επιστημονικές και διοικητικές υπηρεσίες

 1. Για τη δική σας διευκόλυνση οι επιστημονικές και διοικητικές υπηρεσίες είναι εντελώς διαχωρισμένες. Δεν επιτρέπεται η επικάλυψη αρμοδιοτήτων και η μεταφορά θεμάτων από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Ονοματεπώνυμο

Θέση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ευστράτιος Παπάνης

Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγραμμάτων

 

Κεντρική Γραμματεία (Μυτιλήνη)

2251036520

Εργάσιμες μέρες και ώρες 9.00-21.00

 

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Παράρτημα Γραμματείας (Αθήνα)

2106492115

Eργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00-16.00

Πακλατζόγλου Σοφία

Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης Προγράμματος

6988019804 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπαλάσα Κατερίνα

Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης Προγράμματος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρασσά Ελένη

Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης Προγράμματος

6940911716

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γκινάλα Ελισσάβετ

Γραμματειακή Υποστήριξη

6987561002

Αλιάγα Πηνελόπη

Γραμματειακή Υποστήριξη

6986815866

Βεγιάζη Σταυρούλα

Γραμματειακή Υποστήριξη

6988069584

Ζωγοπούλου Τερέζα

Γραμματειακή Υποστήριξη

6982218264

Ταπίνη Χρύσα

Γραμματειακή Υποστήριξη

6948711315

Αναγνωστοπούλου Μαρία

Γραμματειακή Υποστήριξη

6974176334

Πηνελόπη Πουλερού

Γραμματειακή Υποστήριξη

6941657126

Ιωάννα Δεληγεωργίου

Γραμματειακή Υποστήριξη

6936122066

Ιωάννης Σακαράκας

Γραμματειακή Υποστήριξη

6988765977

Πρασσά Τερέζα

Τεχνική Υποστήριξη

 

• Οικονομικά θέματα: Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας. Υπεύθυνη: Έλενα Πρασσά Τηλ: 6940911716, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Επιστημονικά θέματα: Κατά τις ώρες που έχει ορίσει ο/η διδάσκων/ουσα ή στις σύγχρονες συναντήσεις

• Νομικά ζητήματα: Αγγελική Σαντή, τηλ: 6974453606, 2251041518, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Τεχνική υποστήριξη: Παναγιώτης Λουλαδελλης, τηλ: 2251036547

 

Φόρμα αιτημάτων

      12.Όλα τα αιτήματα σας πρέπει να διατυπώνονται γραπτώς με τη συμπλήρωση της σχετικής ψηφιακής αίτησης. Η απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία είναι γραπτή και μέσα στο διάστημα που ορίζει ο         νόμος.

Αποπληρωμή διδάκτρων

 1. Αναφορικά με την αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα πρέπει να καταβάλλει την εκάστοτε δόση εντός του διαστήματος που έχει οριστεί (όπως αυτό αναφέρεται στον οδηγό υποχρεώσεων). Η καθυστέρηση καταβολής της δόσης (πέραν του ενός μήνα) θα συνεπάγεται τη μη λήψη του πιστοποιητικού σπουδών και την διαγραφή από το εκάστοτε πρόγραμμα. Ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα κατάθεσης σχετικής αίτησης στην οποία θα περιγράφεται ο λόγος και η αιτία της καθυστέρησης καθώς και το διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνει η αποπληρωμή της δόσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης περάτωσης ακαδημαϊκών υποχρεώσεων

 1. Αναφορικά με την μη έγκαιρη περάτωση των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων (τεστ, περιλήψεις, ερωτήσεων, πρακτική/τελική εργασία), ο κάθε εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα κατάθεσης σχετικής αίτησης στην οποία θα περιγράφεται ο λόγος και η αιτία της καθυστέρησης καθώς και το διάστημα μέσα στο οποίο θα τακτοποιήσει τις εν λόγω εκκρεμότητες. Επιπλέον, αντίστοιχη αίτηση μπορεί να κατατίθεται σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος διαφωνεί με τη βαθμολογία που έχει λάβει.

ΑΙΤΗΣΗ

Επίλυση νομικών ζητημάτων

 1. Σε περίπτωση που προκύπτουν νομικά ζητήματα αρμόδιος για την επίλυση είναι η νομική σύμβουλος των προγραμμάτων (Αγγελική Σαντη τηλ: 6974453606, 2251041518, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Πρότερη γνώση Η/Υ

 1. Η συμμετοχή σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης συνεπάγεται καλή γνώση υπολογιστών. Αν και η τεχνική υποστήριξη θα σας βοηθήσει όσο μπορεί, θεωρούμε δεδομένο πως γνωρίζετε προγράμματα του office και της adobe (pdf reader), μπορείτε να ανεβάζετε αρχεία και να έχετε μια σχετική εξοικείωση με σελίδες και ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα του Διαδικτύου.

H Google ανανεώνει την πλατφόρμα του Classroom ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Για το λόγω αυτό είστε υποχρεωμένοι να μπαίνετε στο App Store αν έχετε Iphone ή στο google play αν έχετε android ή στον υπολογιστή σας και να κατεβάζετε την πιο πρόσφατη εκδοση της πλατφόρμας.

*Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωματα να χρησιμοποιήσει και εναλλακτικές πλατφόρμες εκπαίδευσης.

 Πρόγραμμα μαθημάτων - Θεματικές ενότητες

 1. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της πλαρφόρμας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

 1. Για τις ανάγκες του προγράμματος έχει σχεδιαστεί για εσάς Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει πρόσθετο υλικό προς μελέτη. 

Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

 1. Χορηγείται πιστοποιητικό επιμόρφωσης - εξειδίκευσης (ετήσιας διάρκειας, 600 διδακτικών ωρών) από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης αποστέλλονται ΜΟΝΟ σε ψηφιακή μορφή.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιτρέπει την επιστροφή διδάκτρων ΜΟΝΟ στην περίπτωση, που με υπαιτιότητα του Πανεπιστημίου, ακυρωθεί το σεμινάριο. Μετά την είσοδο σας στην ψηφιακή βιβλιοθήκη, καμία αίτηση επιστροφής διδάκτρων δεν εξετάζεται ούτε αξιολογείται.
 • Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των διδασκόντων, των αιθουσών και τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
 • Τα νέα πιστοποιητικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου απονέμονται ηλεκτρονικά από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Συνήθως αποδίδουν Ευρωπαϊκές Επαγγελματικές πιστωτικές μονάδες (Ecvet) και ο χρόνος αποστολής τους στους υποψηφίους εξαρτάται από την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών και οικονομικών ελέγχων.
 • Κατά μέσο όρο τα πιστοποιητικά αποστέλλονται μέσα σε διάστημα 3 έως 5 μηνών από την ολοκλήρωση του προγράμματος. Παρόλα αυτά μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση περάτωσης που έχει ακριβώς την ίδια ισχύ.
 • Η εγγραφή στα προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεπάγεται την αποδοχή της διατήρησης των προσωπικών δεδομένων και της αξιοποίησης για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 • Πληροφορίες για πιθανές μοριοδοτήσεις ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς και όχι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Αν και τα περισσότερα προγράμματα ενδεχομένως να μοριοδοτούνται, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα διοργανώνει για τη γνώση και όχι για επαγγελματική αποκατάσταση.

 • Η εγγραφή στα Προγράμματα συνεπάγεται τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των κανόνων καλής συμπεριφοράς. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους κανόνες του Πανεπιστημίου και της ευγένειας μπορεί να αποκλείσει τον επιμορφουμενο από τα προγράμματα, χωρίς επιστροφή διδάκτρων ή απονομή οποιασδήποτε βεβαίωσης.
 • Αν και υπάρχει σχετική ελευθερία στους χρόνους παράδοσης των εργασιών και στη συμμετοχή σε επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις των προγραμμάτων, η απουσία από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε πλημμελή μαθησιακά αποτελέσματα και απώλεια της πιστοποίησης.
 • Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής οποιουδήποτε σημείου της προκήρυξης ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες. Η παρούσα προκήρυξη δεν είναι κατ´ ουδένα τρόπο δεσμευτική για τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Read 10886 times

Newsletter Subscribe

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας.

Νέα & Ανακοινώσεις

PrevNext

kyklos aspros 116x100

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 81100

ppy@aegean.gr

22510 36520 - 36580

Ακολουθήστε μας

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Γενικά στοιχεία

Υπηρεσίες

Η ομάδα μας

Συνεργασίες

Γιατί να μας προτιμήσετε

Διαφημιστείτε σε εμάς

Νομικά ζητήματα

© 2021 psichologia.gr. All Rights Reserved. Designed by Kosnet.gr