Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 17:24

Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade

Written by
Rate this item
(0 votes)

Το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, άνοιξε τις αίθουσές του στο κοινό τον Αύγουστο του 1979.

Στεγάζει, διαφυλάσσει και παρουσιάζει το σύνολο του έργου αυτού του εμπνευσμένου, μοναδικού ανθρώπου και καλλιτέχνη. O Στρατής Ελευθεριάδης ήταν άνθρωπος που κατανόησε την σημασία της σύγχρονης τέχνης και στάθηκε στο πλευρό των νέων δημιουργών, υποστηρίζοντάς τους.

 

Teriade - Στρατής Ελευθεριάδης

Ο Teriade ήταν ο άνθρωπος που κατανόησε την σημασία της σύγχρονης τέχνης και στάθηκε στο πλευρό των νέων δημιουργών, υποστηρίζοντάς τους. Κατάφερε να δημιουργήσει μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στους συγγραφείς, ποιητές και εν γένει στους πνευματικούς ανθρώπους που εστίαζαν στο γραπτό λόγο και στους ζωγράφους, οπότε χάρη σ΄ αυτόν και στην ικανότητα του να δημιουργεί και να εμπνέει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας έγινε δυνατόν διαχρονικά οι εκδόσεις του αυτές να μείνουν σαν μνημεία λόγου και (εικαστικής) τέχνης.

Οι εκδόσεις του Teriade ενέπλεξαν μια πλειάδα κορυφαίων ανθρώπων της τέχνης στο απόγειο της δημιουργικότητας τους, σε συνδυασμό με μια οικονομική και κοινωνική συγκυρία που τους επέτρεψε να εργαστούν με επιμονή και ελευθερία.

 

Μουσείο - Βιβλιοθήκη

Το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, άνοιξε τις αίθουσες του στο κοινό τον Αύγουστο του1979. Είναι μοναδικό στο είδος του και μπορούμε να το αποκαλέσουμε «ανοιχτό βιβλίο», αφού επιφυλάσσει στον επισκέπτη περιπλανήσεις κι πνευματικά ταξίδια. Στεγάζει, διαφυλάσσει και παρουσιάζει το σύνολο του εκδοτικού έργου του εμπνευσμένου, μοναδικού αυτού ανθρώπου και καλλιτέχνη. Στις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται έργα γνωστών καλλιτεχνών. Αντίτυπα των «Μεγάλων Βιβλίων» και VERVE με λιθογραφίες των Σαγκάλ, Ματίς, Πικάσο, Λεζέ κ.α. καθώς και αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων.

Εκτός από τη μόνιμη έκθεση του συνόλου του Εκδοτικού Έργου του Στρατή Ελευθεριάδη -TERIADE, το Μουσείο πραγματοποιεί αναδρομικές εκθέσεις Εικαστικών Τεχνών, εκδόσεις και άλλες συναφείς προς το χαρακτήρα του πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

http://www.museumteriade.gr/museum/

 
Read 1447 times

Newsletter Subscribe

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας.
© 2022 psichologia.gr. All Rights Reserved. Designed by Kosnet.gr