Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 19:32

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (600 ΩΡΩΝ)

Written by
Rate this item
(0 votes)

Τα Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Ετήσιο Πρόγραμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"

Πιθανές μοριοδοτήσεις μπορεί να ισχύουν ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία

Έναρξη μαθημάτων: 01/10/2019

Λήξη μαθημάτων: 01/10/2020

Δίδακτρα: 800 ευρώ, σε 4 δόσεις

Εγγραφές έως: 30/09/2019

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Psichologia.gr

22510-36520, 22510-36580,210-6492115

6940911716, 6988019804, 6982218264,6988069584, 6948711315, 6987561002, 6986815866, 6974176334, 6941657126

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

1.ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους επιμορφούμενους, που μπορούν να εργαστούν αυτόνομα και εντατικά, με τους δικούς τους ρυθμούς μάθησης, ώστε να αναταπεξέλθουν σε ασύγχρονη διδασκαλία με εμπλουτισμένο και απαιτητικό περιεχόμενο. Αν και τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό με τη φιλοσοφία και τις αρχές της διά βίου μάθησης, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, κοινωνικούς επιστήμονες, εργαζόμενους στην υγεία και στην πρόνοια, ειδικούς της ψυχικής υγείας, σε φοιτητές, σε γονείς και σε ανθρώπους, που θέλουν να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες αναφορικά με τα μοντέλα της συμβουλευτικής και της εκπαιδευτικής παρέμβασης, την παροχή υποστήριξης στο σχολικό και οικογενειακό πλαίσιο και γενικότερα τον εφοδιασμό με ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι/ες θα είναι σε θέση να:

κατανοούν την κοινωνική διάσταση της ιατρικής
ενισχύουν την επικοινωνία εργαζομένων - ασθενών και των συγγενών τους
καταγράφουν όλους εκείνους τους παράγοντες που ενισχύουν την ποιότητας ζωής μέσα στα πλαίσια του κράτους πρόνοιας.


3Α. ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τα προγράμματα, που επιλέξατε, έχουν έντονα ακαδημαϊκό προσανατολισμό και είναι δομημένα με κριτήρια και απαιτήσεις, που προσομοιάζουν με μεταπτυχιακή κατάρτιση, ενώ έχουν ανάλογες προϋποθέσεις και φόρτο εργασίας. Το παρόν ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα αποτελείται συνολικά από δώδεκα (12) διδακτικές μηνιαίες ενότητες. Κάθε μηνιαία ενότητα περιλαμβάνει ασύγχρονη διαδικτυακή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Η ασύγχρονη διαδικτυακή διδασκαλία δεν απαιτεί την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση των επιμορφουμένων και των διδασκόντων. Οι επιμορφούμενοι δεν είναι αναγκαίο να συνδέονται στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης την ίδια χρονική στιγμή. Αντίθετα, μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και να μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό.

3Β. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι διδάσκοντες επιλέγονται από το Κέντρο διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατόπιν αυστηρής επιλογής βάσει των ακαδημαϊκών κριτηρίων και κανονισμών που έχει θεσπίσει.

Περιεχόμενα προγράμματος

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και πιστώνει 600 διδακτικές ώρες.

4Α. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Μελέτη πρωτότυπου υλικού 20-30 σελίδων ανα μηνιαία θεματική ενότητα
Μελέτη συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού
Τέσσερις υποχρεωτικές επιστημονικές εργασίες 3000 έως 5000 λέξεων (βιβλιογραφικές ή και ερευνητικές -μια/ανά τρίμηνο)
Τελικό τεστ αξιολόγησης 100 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής (μετά την ολοκλήρωση και της 10ης θεματικής ενότητας)
Ενδυνάμωση δεξιοτήτων: σε συνεργαζόμενους φορείς των προγραμμάτων(εφόσον υπάρχει στην περιοχή διαμονής),ή με εύρεση δικού σας φορέα, ή με χρήση βεβαιώσεων προϋπηρεσίας , ή με την υλοποίηση μαγνητοσκοπημένης παρέμβασης, κ.ά.
*Προσοχή, οποιαδήποτε απο τις παραπάνω επιλογές ολοκληρώνεται με την συγγραφή απολογιστικής έκθεσης

Συγγραφή τελικής επιστημονικής εργασίας (6.000 λέξεις)

4Β. ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 800 ευρώ συνολικά, τα οποία καταβάλλονται ως εξής:

-1η δόση εγγραφής: 200 ευρώ πληρωτέα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2019

(Η πρώτη δόση κατοχυρώνει και την εγγραφή σας)

-2η δόση: 200 ευρώ, πληρωτέα μέχρι 30 Νοεμβρίου 2019

-3η δόση: 200 ευρώ, πληρωτέα μέχρι 30 Ιανουαρίου 2020

-4η δόση: 200 ευρώ, πληρωτέα μέχρι 31 Μαρτίου 2020

Προαιρετική Συμμετοχή σε θερινό σχολείο ως συμπλήρωμα της εκπαίδευσης

Οι συμμετέχοντες κατά προτεραιότητα συμμετέχουν στο θερινό σχολείο που διοργανώνεται από το Πανεπιστημιο Αιγαίου σε κάποια παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2020. Πληροφορίες για το θερινό σχολείο του 2019 μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://summer-schools.aegean.gr/el/Counsel2019

Το θερινό σχολείο παρέχει ξεχωριστή βεβαίωση με ECTS

*Για τη λήψη του πιστοποιητικού ο επιμορφούμενος δεν πρέπει να έχει καμία οικονομική υποχρέωση απέναντι στο πανεπιστήμιο.

4Γ. ECVET και Μοριοδοτήσεις

Όλα μας τα Προγράμματα προσφέρουν Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET. Ενδεικτικά, ένα πρόγραμμα 600 ωρών πιστώνει 30 ECVET

Τα περισσότερα Προγράμματα μοριοδοτούνται ως σεμινάρια, που οργανώθηκαν από δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά το πλεονέκτημα αυτό:

Εξαρτάται από την ισχύουσα νομοθεσία
Διαφοροποιείται ανάλογα με την ειδικότητα του επιμορφούμενου
Δεν αφορά το Πανεπιστήμιο, το οποίο διοργανώνει το σεμινάριο ΜΟΝΟ για τη γνώση και την επαγγελματική ενδυνάμωση
Το Πανεπιστήμιο στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης των επιμορφούμενων

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται, αλλά δεν περιορίζεται στις παρακάτω ενότητες:

Διδακτική Ενότητα 1

Τίτλος

Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία και Ψυχολογία της Υγείας – Κράτος πρόνοιας σε καιρούς κρίσης - Προς την ενοποίηση του ιατρικού και κοινωνικού μοντέλου για την νόσο

Περιγραφή

Η παρούσα θεματική υπο-ενότητα, εισαγάγει τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές στα μεταβαλλόμενα επιστημολογικά πεδία της κοινωνιολογίας και ψυχολογίας της υγείας και κατ’ επέκταση της ασθένειας. Ειδικότερα, η θεματική υπο-ενότητα προσεγγίζει ιστορικά το κοινωνικό πλαίσιο της υγείας και της ασθενείας και τη σχέση μεταξύ ιατρικής και κοινωνίας, στο πλαίσιο του οποίου αναλύονται οι μετασχηματισμοί στο χώρο της ιατρικής και η κοινωνική μορφοποίηση της ιατρικής γνώσης. Υπό το ανωτέρω πρίσμα, σκιαγραφούνται, αμφότερα, οι ορισμοί περί του ιατρικού έργου και της υγείας – ασθένειας, εμβαθύνοντας στο βιοϊατρικό μοντέλο. Συνακόλουθα, παρουσιάζεται η οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης και ζητημάτων που ανακύπτουν από την τελευταία, όπως οι ανισότητες στην υγεία μέσα από έμφυλες, φυλετικές, ταξικές κ.λπ. επιτελέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ιχνηλατούντα οι κοινωνικοί προσδιοριστές της υγείας. Καταληκτικά, οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές θα αναστοχαστούν ως προς την υγειονομική περίθαλψη και τις πολιτικές για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών προκλήσεων και προοπτικών.  

Στην παρούσα θεματική υπο-ενότητα σκιαγραφείται ο ρόλος του κράτους πρόνοιας σε σύνδεση με το κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο και τις πολιτικές για τη δημόσια υγεία. Οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές θα εστιάσουν ειδικότερα στο πώς οι πολλαπλές «κρίσεις» (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, πολιτισμικές κ.λπ.) επιδρούν στην κοινωνική πολιτική και στη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας με επίκεντρο τις δυτικές νεοφιλελεύθερες κοινωνίες, δημιουργώντας επισφάλειες τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και τους δέκτες των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Συνακόλουθα, εξετάζονται οι προκλήσεις για τη δημόσια υγεία τον 21ο αιώνα. Καταληκτικά, ιχνηλατούντα οι συλλογικότητες που δραστηριοποιήθηκαν στο πλαίσιο της άμβλυνσης των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις σημερινές συνθήκες, εντός της ελληνικής κοινωνίας.

Στην παρούσα θεματική υπο-ενότητα, εξετάζεται το ζήτημα της ενοποίησης και αλληλοσυμπλήρωσης του ιατρικού και του κοινωνικού μοντέλου στα πεδία της υγείας και της ασθένειας, στο πλαίσιο των πρόσφατων συνθετικών θεωρητικών προσεγγίσεων. Υπό το ανωτέρω πρίσμα, οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές θα εμβαθύνουν, μέσα από μία συνθετική θεωρητική και ερευνητική ανασκόπηση, στο πως η επικράτηση του ιατρικού ή του κοινωνικού μοντέλου οδηγεί σε μονοδιάστατες οριοθετήσεις των φαινομένων της υγείας και της ασθένειας, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της ενοποίησης.

Έναρξη

1/10/2019

Λήξη

1/11/2019

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Κοινωνιολογία και Ψυχολογία της Υγείας και της Ασθένειας: Επιστημολογικός Προσδιορισμός

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Ορισμός της υγείας και της ασθένειας.

Το βιοϊατρικό μοντέλο: Προς την ενοποίηση του ιατρικού και κοινωνικού μοντέλου για την νόσο

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Η Εμπειρία της ασθένειας και της αναπηρίας

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Ανισότητες στην υγεία και κοινωνικοί προσδιοριστές

     

Διδακτική Ενότητα 2

Τίτλος

Κοινωνική αναπαράσταση της υγείας και της νόσου – στίγμα

Περιγραφή

Η παρούσα θεματική υπο-ενότητα αποτελεί μία συνθετική σκιαγράφηση του ζητήματος των κοινωνικών αναπαραστάσεων περί της υγείας και της ασθένειας, εμβαθύνοντας στο ζήτημα του στίγματος. Ειδικότερα, οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τα επιστημολογικά πεδία της κοινωνιολογίας του σώματος και σε συνομιλία με την κοινωνιολογία της υγείας και της ασθένειας. Υπό το ανωτέρω πρίσμα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθενται οι κοινωνικές διαδικασίες προσδιορισμού της υγείας και της ασθένειας και πέραν της βιολογικής αιτιότητας, από τις οποίες ανακύπτουν πολυσχιδείς προβληματισμοί που σχετίζονται με την επικινδυνότητα και την ιατρική του τρόπου ζωής – ιατρικοποίηση/γενετικοποίηση/ψυχιατρικοποίηση κοινωνικών προβλημάτων, την εμπειρία της χρόνιας ή μη ασθένειας, τη σωματοποίηση της ασθένειας και/ή τη βίωση της αναπηρίας.

Έναρξη

1/11/2019

Λήξη

1/12/2019

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Κοινωνική Αναπαράσταση της Ασθένειας και της Νόσου

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Κοινωνική Αναπαράσταση της Ασθένειας και της Νόσου

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Το «Στίγμα» στην Κοινωνιολογία – Ψυχολογία της Υγείας και της Ασθένειας

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Το «Στίγμα» στην Κοινωνιολογία – Ψυχολογία της Υγείας και της Ασθένειας

     

Διδακτική Ενότητα 3

Τίτλος

Ποιότητα ζωής και ασθένεια

Περιγραφή

Οι δύσκολοι ρυθμοί, το άγχος και το πέρασμα του χρόνου κάνουν τον ανθρώπινο οργανισμό να χάνει όλο και περισσότερο την ποιότητα στη καθημερινότητά του απομακρύνοντας τον από αυτό που η φύση του χάρισε από την γέννησή του…

ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ VS ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΟ. H φύση χάρισε στον άνθρωπο, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΖΩΗΣ! Τι προκαλεί όμως την εξασθένηση ενός τέλειου μηχανισμού, με συνέπεια την φθορά και το φυσικό θάνατο; Γιατί χάνεται το άρωμα ζωής;

ΩΣ ΥΓΕΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ (ΠΛΑΤΩΝ). Η ΝΟΣΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ.

Οι γιατροί, των προχριστιανικών χρόνων είχαν μια ολιστική άποψη για τους ασθενείς τους, τους οποίους θεωρούσαν ως ενσαρκωτές των φυσικών στοιχείων της φύσης, που λειτουργούν αρμονικά σε καταστάσεις υγείας αλλά και που μπορεί να χάσουν την ευρυθμία σε καταστάσεις αδυναμίας, με αποτέλεσμα την νόσο.

Η ελληνική και ανατολική κουλτούρα όρισαν τον χαρακτήρα της υγείας ως πολυδιάστατο, συνδυάζοντας τη συνοχή του πνεύματος με το σώμα, και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρεάζονται από το περιβάλλον.

Έναρξη

1/12/2019

Λήξη

1/1/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Υγεία κ Ασθένεια: Η Ολιστική Θεώρηση

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Συμπεριφορά και στάση πρόληψης για την Υγεία στον Ανθρώπινο Βίο

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Η Θέση της Οικογένειας στην Υγεία και την Ασθένεια

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Η Σημασία της Επικοινωνίας στην Υγεία και την Νόσο

     

Διδακτική Ενότητα 4

Τίτλος

Η επικοινωνία στο χώρο του νοσοκομείου και τεχνικές διαπραγμάτευσης

Περιγραφή

Η παρούσα θεματική υπο-ενότητα επικεντρώνεται στην επικοινωνία στο χώρο του νοσοκομείου και σε σχέση με τις τεχνικές διαπραγμάτευσης. Ειδικότερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθενται κυρίως οι σχέσεις μεταξύ ιατρού και ασθενούς και σε σύνδεση με ζητήματα συμβουλευτικής, συνεργασίας ή και σύγκρουσης, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών υγείας στο περιβάλλον του νοσοκομείου, μέσα από τις αντίστοιχες διαδράσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ιχνηλατούντα οι θεωρητικές προσεγγίσεις περί των τεχνικών διαπραγμάτευσης στο πεδίο της υγειονομικής περίθαλψης. Συνακόλουθα, εξετάζονται οι παράγοντες που σχετίζονται με την επικοινωνία στο χώρο του νοσοκομείου και σε σύνδεση με την οργάνωση εθνικού συστήματος υγείας.

Έναρξη

1/1/2020

Λήξη

1/2/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Eπικοινωνία στο χώρο του νοσοκομείου

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Tεχνικές διαπραγμάτευσης

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Θεωρητικές προσεγγίσεις των τεχνικών διαπραγμάτευσης

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών υγείας στο περιβάλλον του νοσοκομείου

     

Διδακτική Ενότητα 5

Τίτλος

Τύποι προσωπικότητας και τύποι ασθενών

Περιγραφή

ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΣ (ΝΕΡΟ/ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ) : Το ΝΕΡΟ (ΑΣΠΡΟ ΦΛΕΓΜΑ) κυριαρχεί συνεργικά με το στοιχείο της ΦΩΤΙΑΣ προάγοντας την ενέργεια του μεταβολισμού.

Εξισορροπεί την πέψη, την απορρόφηση, την αφομοίωση, τη θρέψη και τη θερμοκρασία του σώματος (στοιχείο ΑΕΡΑΣ). Σε Ευρυθμία αναπτύσσουν αισιοδοξία και κοινωνικότητα. Εκτός ισορροπίας παρουσιάζουν χαμηλών δονήσεων συναισθήματα, όπως φθόνο, θυμό, μίσος κ. α. ( Άνοιξη ) ΑΙΜΑΤΩΔΗΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΟΓΙΚΟΣ (ΦΩΤΙΑ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) : Συνδυασμένη κυρίαρχη ενέργεια από τα στοιχεία ΦΩΤΙΑΣ και ΝΕΡΟΥ. Ελέγχει τη συνοχή και τη δομή του σώματος (ΓΗ). Υποστηρίζειτα κύτταρα του σώματος ως όλον και συντηρεί οστά και μυϊκό σύστημα. Απόλαυση/Αναπαραγωγή. Ενδυναμώνει με το στοιχείο ΦΩΤΙΑ τα μέρη του σώματος που χρειάζονται ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ π.χ. επιδερμίδα, αρθρώσεις. Σε Ευρυθμία, αυτός ο συνδυασμός στοιχείων μας δίνει γαλήνη, αρμονία, αγάπη, μεγαλοψυχία, ενώ αντίθετα η δυσλειτουργία του δημιουργεί φθόνο, απληστία, εμμονές Κλπ. ( Καλοκαίρι ) ΧΟΛΕΡΙΚΟΣ ΤΎΠΟΣ

ΑΠΤΙΚΟΣ (ΓΗ/ΥΛΗ) : Το στοιχείο της ΓΗΣ κυριαρχεί.Συνδέεται με το στοιχείο του ΑΕΡΑ ο οποίος ελέγχει την ενέργεια της Ροής και των Δονήσεων της ΦΩΤΙΑΣ . Έτσι ισορροπεί την αναπνοή, την κίνηση των μυών και ιστών εν γένει, τον καρδιακό παλμό καθώς και όλες τις κινήσεις στο κυτταρόπλασμα και στις κυτταρικές μεμβράνες (ΜΑΥΡΟ ΦΛΕΓΜΑ). Όταν η ενέργεια αυτή είναι σε Ευρυθμία, το άτομο είναι δημιουργικό, ήρεμο και ευέλικτο. Εκτός αυτής, δημιουργείται φόβος και άγχος. (Φθινόπωρο) ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΣ ΤΎΠΟΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ (ΑΕΡΑΣ/ΣΚΕΨΕΙΣ): Το στοιχείο του αέρα κυριαρχεί, σε συνδυασμό με αυτά του ΝΕΡΟΥ και της ΓΗΣ (ΜΑΥΡΟ ΦΛΕΓΜΑ). Ισορροπεί την Οξυ-γόνωση, την Ενυδάτωση και τη Θρέψη. Θέτει σε Ευρυθμία την αντίληψη των Αισθητών και την Αντανάκλαση τους στο Φθαρτό, προάγοντας πνευματικότητα, εγκαρτέρηση και ευεξία. Χωρίς αυτήν παρουσιάζουν άγχος, αλαζονεία, νωθρότητα, αχαριστία, εκδικητικότητα, ζήλεια κλπ. (Χειμώνας ) ΦΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ: Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΕΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)

Έναρξη

1/2/2020

Λήξη

1/3/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Τύποι προσωπικότητας και τύποι ασθενών

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Τύποι προσωπικότητας και τύποι ασθενών

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Τύποι προσωπικότητας και τύποι ασθενών

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Τύποι προσωπικότητας και τύποι ασθενών

     

Διδακτική Ενότητα 6

Τίτλος

Συμβουλευτική και coaching για εργαζομένους στα νοσοκομεία

Περιγραφή

(περίληψη αντικειμένου ενότητας, τίτλοι επιμέρους συνεδριών ενότητας)

Η παρούσα θεματική υπο-ενότητα στοχεύει στην ενισχύση του έργου των εργαζομένων στο νοσοκομειακό περιβάλλον, επιδρώντας ταυτόχρονα στον τρόπο βίωσης της ασθένειας των ατόμων, μέσα από την ενεργοποίηση των σύγχρονων προσεγγίσεων περί συμβουλευτικής και coaching. Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιομορφία του χώρου της κλινικής και σε σύνδεση με όλους τους εμπλεκόμενους, οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές θα εστιάσουν στις δεξιότητες περί της διεξαγωγής συνεδριών συμβουλευτικής στους χώρους της υγείας, καθώς και σε ψυχοθεραπευτικές δεξιότητες στη φροντίδα της υγείας, εμβαθύνοντας σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρακτική της συμβουλευτικής, όπως το εργασιακό στρες ή η ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων.

Έναρξη

1/3/2020

Λήξη

1/4/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Σύγχρονες προσεγγίσεις περί συμβουλευτικής και coaching

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Δεξιότητες της διεξαγωγής συνεδριών συμβουλευτικής στους χώρους της υγείας

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Ψυχοθεραπευτικές δεξιότητες στη φροντίδα της υγείας

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Πρακτική της συμβουλευτικής

     

Διδακτική Ενότητα 7

Τίτλος

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Περιγραφή

Στο δυτικό ιατρικό μοντέλο, ως υγεία ορίζεται η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας, τόσο στο επίπεδο του σώματος, όσο και στο επίπεδο της νοητικής λειτουργίας (διπολική θεώρηση). Η φιλοσοφία του ιατρικού μοντέλου προσέγγισης, στα πλαίσια έλεγχου και ανάλυσης τους, διαχωρίζει το σώμα και το πνεύμα σε δύο λειτουργικά συστήματα.

Ο εγκέφαλος δίνει την πνευματική αντίληψη για την υγεία στο σώμα με βάση τη διχοτόμηση. Διαχωρίζει σκέψεις κ συναισθήματα. Η διχοτόμηση είναι πρωτόγονος/ανώριμος αμυντικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο όταν αδυνατεί να αποφύγει τη σύγκρουση που προκαλούν τα αμφιθυμικά συναισθήματα που τον κατακλύζουν στη σχέση με το περιβάλλον του και τον εαυτό του. Μπορεί όμως να είναι χρήσιμη, επειδή συμβάλλει στην αναστολή συγκινησιακών καταστάσεων έντονου άγχους, ενώ προάγει τις ηθικές επιλογές και βοηθά στην διαμόρφωση λόγου.

Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO, 1946) ως Υγεία ορίζεται: «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».

Συνεπώς η Υγεία είναι πολυδιάστατη έννοια και δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο από την περιγραφή απουσίας εμφανών σωματικών συμπτωμάτων.

Η κατάσταση ευεξίας που νοιώθει κάποιος έχει σχέση και με άλλους παράγοντες όπως: η ατομική του ελευθερία, η ιδιοσυγκρασία του ,η Ψυχονοητική του ισορροπία, το φυσικό περιβάλλον του, η οικονομία, η εργασία του κλπ.

Έναρξη

1/4/2020

Λήξη

1/5/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Ορισμός της έννοιας της Υγείας

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Η φιλοσοφία του ιατρικού μοντέλου προσέγγισης στα πλαίσια έλεγχου

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Ψυχολογία ασθενών που απειλείται η ζωή τους

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Ψυχολογία ασθενών που απειλείται η ζωή τους

 

Διδακτική Ενότητα 8

Τίτλος

Ψυχική Υγεία

Περιγραφή

Η παρούσα θεματική υπο-ενότητα, επικεντρώνεται σε θεωρητικές προσεγγίσεις που άπτονται των ζητημάτων της ψυχικής υγείας και ασθένειας. Ειδικότερα, οι σπουδάστριες και σπουδαστές θα εμβαθύνουν στην οργάνωση της ψυχιατρικής και στη σπουδαιότητα των υπηρεσιών κοινοτικής ψυχικής υγείας σε σύνδεση με την ιστορική διαδρομή της αντιμετώπισης της ψυχικής ασθένειας, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα, κριτικά, ζητήματα που σχετίζονται με την αναπαραγωγή στερεοτύπων και προκαταλήψεων περί της ψυχικής ασθένειας και το συνακόλουθο στιγματισμό των ψυχικά ασθενών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται η εμπειρία της ψυχικής ασθένειας σε συνομιλία με τις πολλαπλές ανισότητες που βιώνουν οι ψυχικά ασθενείς. Συνακόλουθα, εξετάζονται οι πολιτικές περί ψυχικής υγείας και σε σύνδεση με την άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού των ψυχικά ασθενών. Καταληκτικά, κεντρικής σημασίας είναι οι σχέσεις μεταξύ επαγγελματιών ψυχικής υγείας και ασθενών σε σύνδεση με ζητήματα που σχετίζονται με τη θεραπεία.

Έναρξη

1/5/2020

Λήξη

1/6/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Θεωρητικές προσεγγίσεις της ψυχικής υγείας και ασθένειας

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Οργάνωση της ψυχιατρικής και σπουδαιότητα των υπηρεσιών κοινοτικής ψυχικής υγείας

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Κοινωνικός αποκλεισμός   των ψυχικά ασθενών.

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Σχέσεις μεταξύ επαγγελματιών ψυχικής υγείας και ασθενών

     

Διδακτική Ενότητα 9

Τίτλος

Διαπολιτισμική Συμβουλευτική και Διαπολιτισμική διαμεσολάβηση

Περιγραφή

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παρούσας θεματικής υπο-ενότητας ενυπάρχουν τα ζητήματα της διαπολιτισμικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στο πλαίσιο των πολυπολιτισμικών δυτικών κοινωνιών της ύστερης νεωτερικότητας. Ειδικότερα, οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές θα εμβαθύνουν στα ζητήματα της διαπολιτισμικής συμβουλευτικής και διαπολιτισμικής διαμεσόλαβησης, στοχεύοντας αφενός στην ενίσχυση των γνώσεων των επαγγελματιών υγείας με όρους διαπολιτισμικότητας και στις σχέσεις με τους ασθενείς στον κλινικό χώρο και αφετέρου στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και των ανισοτήτων μειονοτήτων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις παροχές υγείας και κοινωνικής φροντίδας, όπως για παράδειγμα   σε σύνδεση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Έναρξη

1/6/2020

Λήξη

1/7/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Διαπολιτισμική υγεία και κοινωνική φροντίδα

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Ζητήματα της διαπολιτισμικής συμβουλευτικής και διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης στο χώρο της υγείας

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Ζητήματα της διαπολιτισμικής συμβουλευτικής και διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης στο χώρο της υγείας

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Ενίσχυση των γνώσεων των επαγγελματιών υγείας με όρους διαπολιτισμικότητας

     

Διδακτική Ενότητα 10

Τίτλος

Εισαγωγή στη Μεθοδολογία Έρευνας των Κοινωνικών Επιστημών

Περιγραφή

 
 

Το μάθημα φέρει εισαγωγικό χαρακτήρα στη μελέτη των δύο ρευμάτων ερευνητικής μεθοδολογίας που έχουν κυριαρχήσει στις κοινωνικές επιστήμες. Μετά το πέρας αυτού, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τη διαφοροποίηση της ποσοτικής στρατηγικής έρευνας από την ποιοτική στρατηγική στη βάση τριών κεντρικών σημείων: α. τη σχέση μεταξύ θεωρίας και έρευνας, β. τα επιστημολογικά ζητήματα και γ. τα οντολογικά ζητήματα, όπως αυτά ανακύπτουν στη μελέτη του κοινωνικού κόσμου.

 

Το μάθημα προσεγγίζει ζητήματα μεθοδολογίας ποσοτικής έρευνας. Μετά το πέρας αυτού, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τα στάδια υλοποίησης μιας ποσοτικής κοινωνικής έρευνας και συγκεκριμένα:

Το στάδιο του θεωρητικού προβληματισμού και της διαδικασίας αναζήτησης και μελέτης των βιβλιογραφικών πηγών συναφών του υπό εξέταση κοινωνικού φαινομένου.

Το στάδιο συγκεκριμενοποίησης των ερευνητικών υποθέσεων και οριοθέτησης του ερευνητικού προβληματισμού.

Το στάδιο επιλογής ερευνητικού σχεδίου,

Έναρξη

01/07/2020

Λήξη

01/08/2020

Εβδομαδιαίες Συνεδρίες

 

Εβδομαδιαία Συνεδρία 1

Εισαγωγή στις Μεθόδους Κοινωνικής Έρευνας

Εβδομαδιαία Συνεδρία2

Ζητήματα και Στάδια Σχεδιασμού Ποσοτικών Ερευνών: Μέθοδοι Δειγματοληψίας, Συλλογής και Ανάλυσης Ερευνητικών Δεδομένων.

Εβδομαδιαία Συνεδρία3

Ζητήματα και Στάδια Σχεδιασμού Ποιοτικών Ερευνών: Μέθοδοι Δειγματοληψίας και Παραγωγής Ερευνητικών Δεδομένων.

Εβδομαδιαία Συνεδρία4

Δεοντολογία Έρευνας και Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών

 

Διδακτική Ενότητα 11

Τίτλος

Συγραφή πτυχιακής εργασίας

Περιγραφή

Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα να εκπονήσουν επιστημονική εργασία 3.000-6.000 λέξεων.

Έναρξη

Καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος

Λήξη

 

Διδακτική Ενότητα 12

Τίτλος

Ενδυνάμωση δεξιοτήτων σε συνεργαζόμενους φορείς

Περιγραφή

Δώστε μια συνοπτική περιγραφή του αντικειμένου της ενότητας και τους τίτλους των επιμέρους συνεδριών της ενότητας (αν έχει δομηθεί σε συνεδρίες)

Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης εθελοντικής ενδυνάμωσης δεξιοτήτων, 100 ωρών σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς έχοντας ως στόχο τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη και τη βελτίωση του επιπέδου των δεξιοτήτων των επιμορφούμενων.

Έναρξη

Καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος

Λήξη

 

Σύνολο φόρτου εργασίας επιμορφούμενου/ης σε ώρες

100

 1. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Ακολουθείται αυστηρά η ακαδημαϊκή δεοντολογία και οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή οδηγεί στην απώλεια της ιδιότητας του επιμορφούμενου, δίχως επιστροφή διδάκτρων.

Τα έγγραφα αιτήματα απαντώνται μέσα σε 7 εργάσιμες μέρες.

 1. ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Όλες οι επικοινωνίες γίνονται ψηφιακά. Σε ψηφιακή μορφή αποδίδονται όλα τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις μέσα σε 3 έως 5 μήνες από την περάτωση των σπουδών. Βεβαίωση παρακολούθησης παρέχεται μετά από αίτηση του επιμορφούμενου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

 1. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση παρά μόνο εάν ακυρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα με υπαιτιότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με την υποβολή της αίτησης παραιτείσθε από κάθε απαίτηση για επιστροφή διδάκτρων ή για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή.
 2. Ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα e-mail που είναι διαθέσιμα είναι τα ακόλουθα ppy@aegean.gr, psichologia@aegean.gr και ppky@aegean.gr. Για να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα αιτήματα σας θα πρέπει απαραιτήτως στο θέμα να αναγράφονται τα εξής στοιχεία, ονοματεπώνυμο, πρόγραμμα και κύκλος σπουδών (πχ. Μαρία Παπαδοπούλου, Ειδική Αγωγή, Η’ Κύκλος). Οποιοδήποτε e-mail χωρίς αυτότοθέμα θα αγνοείται.
 3. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των διδασκόντων, την ανάρτηση υλικούκαι τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
 4. Τα νέα πιστοποιητικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου απονέμονται ηλεκτρονικά από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Συνήθως αποδίδουν Ευρωπαϊκές Επαγγελματικές πιστωτικές μονάδες (Ecvet) και ο χρόνος αποστολής τους στους υποψηφίους εξαρτάται από την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών και οικονομικών ελέγχων. Κατά μέσο όρο τα πιστοποιητικά αποστέλλονται μέσα σε διάστημα 3 έως 5 μηνών από την ολοκλήρωση του προγράμματος.
 5. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής οποιουδήποτε σημείου της προκήρυξης ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες. Η παρούσα προκήρυξη δεν είναι κατ´ ουδένα τρόπο δεσμευτική για τα Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 6. Πληροφορίες για πιθανές μοριοδοτήσεις ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς και όχι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 7. Η εγγραφή στα Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεπάγεται την αποδοχή της διατήρησης των προσωπικών δεδομένων και της αξιοποίησης τους για εκπαιδευτικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.
 8. Η εγγραφή στα Προγράμματα συνεπάγεται τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των κανόνων καλής συμπεριφοράς. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους κανόνες του Πανεπιστημίου και της ευγένειας μπορεί να αποκλείσει τον επιμορφούμενο από τα Προγράμματα, χωρίς επιστροφή διδάκτρων ή απονομή οποιασδήποτε βεβαίωσης.
 • Η λογοκλοπή ή ο λογοδανεισμός οδηγούν στην αποβολή του επιμορφούμενου από το πρόγραμμα χωρίς κανένα δικαίωμα επιστροφής διδάκτρων.
 • Το Πανεπιστήμιο αποκτά το copyright του υλικού που παραδίδουν οι επιμορφούμενοι στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Επίσης, όλο το υλικό του Πανεπιστημίου προστατεύεται από copyright και η με οποιαδήποτε μορφή αναπαραγωγής του έχει νομικές κυρώσεις.
 • Οι αξιολογικές κρίσεις για το πρόγραμμα και άλλες προτάσεις απαγορεύεται ρητά να αναρτώνται υπό μορφή σχολίων ή άλλων μέσων στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή σε άλλες ομάδες δικτύωσης. Προτάσεις, κριτικές και σχόλια γίνονται μόνο στο ειδικό έντυπο αξιολόγησης και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Τα έγγραφα αιτήματα των επιμορφούμενων απαντώνται μέσα σε 7 εργάσιμες μέρες.
 1. Η κατανόηση των όρων «σύγχρονος» και «ασύγχρονος» ως μεθόδων διδασκαλίας θεωρείται αυτονόητη και το ίδιο ισχύει για την άριστη γνώση υπολογιστών, που είναι εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Αδυναμία των επιμορφούμενων να κατανοούν τις μεθόδους διδασκαλίας ή προβλήματα που απορρέουν από την ελλιπή γνώση υπολογιστών, δεν θα επιτραπεί να επηρεάσουν την ποιότητα των προγραμμάτων. Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να σταματήσει τη φοίτηση οποιουδήποτε αποτυγχάνει στους δύο παραπάνω τομείς, χωρίς καμιά αποζημίωση.
 2. Η απουσία από τα μαθήματα και τις δράσεις των προγραμμάτων, όπως αυτές κάθε φορά καθορίζονται, μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από τα Προγράμματα χωρίς επιστροφή διδάκτρων ή απονομή βεβαίωσης.
 3. Υπεύθυνη για διαφορές μεταξύ των επιμορφούμενων και των προγραμμάτων ορίζεται η εκάστοτε νομική σύμβουλος των προγραμμάτων.
 4. Τα Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης προσφέρουν διάφορα προνόμια  

στους σπουδαστές τους, όπως έκπτωση 50% σε ένα επόμενο ετήσιο πρόγραμμα ή δωρεάν επιμορφώσεις σε διάφορους τομείς. Κάθε επιμορφούμενος δικαιούται μια φορά την ειδική αυτή μεταχείριση.

 1. Τα Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης είναι πρόθυμα να επιλύσουν κάθε πρόβλημα, που φυσιολογικό είναι να προκύψει κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας, αρκεί

α. Να μη γίνεται υπέρβαση ιεραρχίας

β. Να απευθύνονται εγγράφως και με ακριβή τρόπο στην εκάστοτε υπηρεσία σύμφωνα με την παρακάτω λίστα:

Επιστημονικές και διοικητικές υπηρεσίες

Για τη δική σας διευκόλυνση οι επιστημονικές και διοικητικές υπηρεσίες είναι εντελώς διαχωρισμένες. Δεν επιτρέπεται η επικάλυψη αρμοδιοτήτων και η μεταφορά θεμάτων από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Ονοματεπώνυμο

Θέση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ευστράτιος Παπάνης

Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγραμμάτων

 

Κεντρική Γραμματεία (Μυτιλήνη)

2251036520, 2251036580

Εργάσιμες μέρες και ώρες 9.00-21.00

 

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

8.ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για πληρωμή μέσω τραπεζικής κατάθεσης:

Για πληρωμή μέσω τραπεζικής κατάθεσης:

Βήμα 1ο

Συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση

https://www.ru.aegean.gr/epos/?id=282

vima

 

Οδηγίες:

Εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία στα παραπάνω πεδία.

Στην επιλογή “συμμετοχή ως” επιλέγετε το ποσό που θα καταθέσετε.

Στο πεδίο “Αριθμός Φορολογικού Μητρώου Συμμετέχοντα” αναγράψτε το ΑΦΜ σας.

 

Βήμα 2ο

pliromi2

 • Στο πρώτο πεδίο επιλέγετε τον τύπο παραστατικού που επιθυμείτε να λάβετε (Απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο)
 • Στο πεδίο “τρόπος πληρωμής” επιλέγετε κατάθεση σε ελληνική τράπεζα/webbanking/phonebanking

plir2

Untitled 2

-Το πεδίο “Πληροφορίες Πληρωμής/Αριθμός Καταθετηρίου” το αφήνετε κενό. Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα πρέπει να πατήσετε Εγγραφή.

Στα στοιχεία συναλλαγής στο πεδίο “Τραπεζικός Λογαριασμός” αναγράφεται ο λογαριασμός που θα πρέπει να πραγματοποιήσετε την κατάθεση.

Προσοχή:

-Η ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα πραγματοποιηθεί μετά την κατάθεση του ακριβούς ποσού που επιλέξατε.

-Απαραίτητη προϋπόθεση για την ταυτοποίηση της κατάθεσής σας με την εγγραφή, είναι να αναγράφεται υποχρεωτικά κατά την κατάθεση, στο πεδίο 'Πληροφορίες προς τον δικαιούχο' το ίδιο ακριβώς ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ του συμμετέχοντα με αυτό που συμπληρώθηκε στην εγγραφή.

 • Στο πεδίο “Πληροφορίες Πληρωμής/Αριθμός Καταθετηρίου” μπορείτε να ανεβάσετε το αποδεικτικό κατάθεσης πατώντας Επιλογή αρχείου.

Για να ανεβάσετε το αποδεικτικό από τον υπολογιστή σας θα πρέπει να το σκανάρετε ή να το φωτογραφήσετε και να τοαποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας (π.χ επιφάνεια εργασίας), είτε σε μορφή pdf, είτε σε μορφή φωτογραφίας (jpg). Εάν δυσκολεύεστε στην επισύναψη του αρχείου μπορείτε να αποστείλετε το αποδεικτικό στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , αναγράφοντας τα στοιχεία σας και ποιο πρόγραμμα αφορά.

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανατρέξετε στο σχετικό έντυπο με τις πληροφορίες πληρωμής στο επιβεβαιωτικό email που σας έχει έρθει.

Για πληρωμή μέσω πιστωτικής- χρεωστικής κάρτας:

Βήμα 1ο

Συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση

https://www.ru.aegean.gr/epos/?id=282

vima

Οδηγίες:

Εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία στα παραπάνω πεδία.

Στην επιλογή “συμμετοχή ως” επιλέγετε το ποσό που θα καταθέσετε.

Στο πεδίο “Αριθμός Φορολογικού Μητρώου Συμμετέχοντα” αναγράψτε το ΑΦΜ σας

 

Βήμα 2ο

 • Στο πεδίο 1 επιλέγετε τον τύπο παραστατικού που επιθυμείτε να λάβετε (Απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο)
 • Το πεδίο 2 ‘Τρόπος πληρωμής” επιλέγετε Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα
 • To πεδίο “Πληροφορίες Πληρωμής/Αριθμός Καταθετηρίου” το αφήνετε κενό. Για να προχωρήσετε στην πληρωμή θα πρέπει να πατήσετε εγγραφή.

pliromi2

Στη συνέχεια πατήστε Proceed για να μεταφερθείτε στο e-commerce της Alpha Bank.

trito

Συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας και έπειτα πατήστε πληρωμή

visa

Read 4497 times

Newsletter Subscribe

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας.
© 2022 psichologia.gr. All Rights Reserved. Designed by Kosnet.gr