Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 08:39

Συνειρμοί και συσχετίσεις

Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι ερμηνείες, που ενώνουν τις χρονικές στιγμές, χτίζοντας της ψευδαίσθηση του εαυτού, της προσωπικής ιστορίας και της προοπτικής

587946A4 5CC2 4D6F 8427 90DC161F940B

Μια σκοτεινή πορεία, που φωτίζεται από τις σχέσεις με τους άλλους, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, για να στηθεί το σκηνικό, μέσα στο οποίο θα παιχτεί το θέατρο της ζωής και θα επιλεγούν οι χαρακτήρες, που θα πρωταγωνιστήσουν. Η γνώση μια παραίσθηση και παραλλαγή του κόκκινου, να ξεγελά, παρουσιάζοντας ως βεβαιότητα και απόδειξη το ανυπόστατο και το μεταλλασσόμενο γίγνεσθαι.

59449DC4 FFCF 4980 A35D 4402FE2F53D7

Όταν ήμαστε μικροί δεν ξέραμε πως οι ερεβώδεις τρύπες, μέσα στις οποίες καιροφυλακτούσε η αράχνη, ήταν είσοδοι για τα μέρη που ζούσαν ακόμα, όλα όσα νομίζαμε για πεθαμένα: Αναμνήσεις, πρόσωπα αγαπημένα, όνειρα ατελέσφορα, δειλά μπρος το μένος της καθημερινότητας, αγέννητες πιθανότητες και λαβωμένες ελπίδες. Λόγια ξεχασμένα και στιγμές, που συνθλίφτηκαν από το χρόνο και ας τις είχαμε νομίσει κάποτε για ευτυχία. Όλα εκεί, πίσω από τους ιστούς και τις παγίδες, σαν πατρίδα του υποσυνείδητου, που ενεδρεύει και προσκαλεί, καταπράσινη και φωτεινή, μα ξάφνου καταιγιστική και απειλή απροσδιόριστη. Όλα τα ωραία της ψυχής μας, τα κάλλη των ανθρώπων, που μας συντρόφεψαν, τα μύρα των καιρών που έφυγαν, ακόμα εκεί μας περιμένουν, κεντημένα στα υφαντά της δικής μας στόρησης. Όμως, σαν όλα τα ιδανικά και τα υπέροχα, αράχνες ζοφερές του νου και φόβοι τα φυλάνε. Κέρβεροι, που με τη δειλία μας τρέφονται, και στις απαρχές της ύπαρξης να αναβαπτισθούμε δεν αφήνουν. Μόνο όσοι ζουν παράφορα κι όσοι αγαπούν δίχως λογική και όρια τον απαίσιο φύλακα θα ξεγελάσουν. Γιατί έτσι είναι φτιαγμένος ο κόσμος τούτος: Χίλια θεριά να κερδηθούν για μια πρόγευση του παραδείσου και εκείνα, που σαν οδοί αφύλακτοι σου παραδίνονται, να σε πετούν στης δικής σου κόλασης τα τέρατα και τις αράχνες.

Ευστράτιος Παπάνης

Read 1371 times

Newsletter Subscribe

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας.
© 2022 psichologia.gr. All Rights Reserved. Designed by Kosnet.gr