Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 12:05

Προγράμματα Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Ο εκπαιδευτικός ως επαγγελματίας: Παιδαγωγική και Διδακτική Καθοδήγηση»

Written by
Rate this item
(0 votes)

Εννεάμηνο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ο εκπαιδευτικός ως επαγγελματίας: Παιδαγωγική και Διδακτική Καθοδήγηση», διάρκειας450 ωρών.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ:ΕΥΣΤΡΆΤΙΟΣ ΠΑΠΆΝΗΣ,

ΜΌΝΙΜΟΣ ΕΠΊΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΌΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΚΑΘΟΔΉΓΗΣΗ» (450 ΩΡΩΝ)

 

 

Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Vellum Global Educational Services ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Εννεάμηνο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ο εκπαιδευτικός ως επαγγελματίας: Παιδαγωγική και Διδακτική Καθοδήγηση», διάρκειας450 ωρών.

Το Πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη Vellum Global Educational Services.

Τα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης είναι τα ακόλουθα:

1. Η επιστημονική εποπτεία του σεμιναρίου γίνεται από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αυτή περιλαμβάνει αξιολόγηση της στοχοθεσίας, του ψηφιακού υλικού, των μεθόδων διδασκαλίας, την επάρκεια των διδασκόντων και την τελική απονομή των τίτλων σπουδών.

2. Η γραμματειακή, διοικητική, οικονομική και εκπαιδευτική οργάνωση του σεμιναρίου γίνεται από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου  σε συνεργασία με τη Vellum.

3. O τίτλος σπουδών απονέμεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

4. Η αξιολόγηση του προγράμματος γίνεται από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πιθανές μοριοδοτήσεις μπορεί να ισχύουν ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Έναρξη μαθημάτων: 10.05.2021

Λήξη μαθημάτων: 10.02.2022

Δίδακτρα: 390 ευρώσε δύο δόσεις

Εγγραφές έως: 10.05.2021

Πληροφορίες:Vellum Global Educational Services

https://aegean.vellum.org.gr/

Τηλέφωνα: 210-7101894, 2310-501895 (Εργάσιμες μέρες και ώρες 9.00-20.30)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνες επικοινωνίας: Διαμαντοπούλου Γεωργία, Κουρπαγιαννίδου Νόπη

Αρχικές πληροφορίες για τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας:

https://psichologiagr.com http://psichologia.grhttp://ppy.aegean.gr

Τηλέφωνα: 22510-36520, 22510-36580,22510 45006(Εργάσιμες μέρες και ώρες 9.00-21.00)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύνδεσμος Εγγραφής: https://freestudies.gr/formagn.php?infid=ekpaideutikosepag

 

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Εκπαιδευτικός ως Επαγγελματίας: Παιδαγωγική και Διδακτική Καθοδήγηση» έχει ως βασικό σκοπό την παρουσίαση σημαντικών θεωρητικών και πρακτικών αρχών, παιδαγωγικών και διδακτικών δεξιοτήτων που ενισχύουν τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως επαγγελματία και συμβάλλουν στην ισόρροπη και ολόπλευρη ανάπτυξη του μαθητή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα μελετά στοιχεία διαχείρισης της σχολικής τάξης, αποτελεσματικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και εστιάζει σε ομάδες υψηλού κινδύνου αποτυχίας και κοινωνικού αποκλεισμού. Επίσης, μεταξύ άλλων, παρέχονται τεχνικές αποτελεσματικής πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων στη σχολική τάξη, αξιολόγησης της μαθησιακής διαδικασίας και καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής, ενώ αναλύεται και ο τρόπος με τον οποίο η διδακτική αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας ΤΠΕ ενισχύει την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Δεξιότητες που καλλιεργούνται στους επιμορφούμενους

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα είναι σε θέση να:

1. κατανοήσουν την έννοια του εκπαιδευτικού ως επαγγελματία.

2. κατανοήσουν τεχνικές διαχείρισης της σχολικής τάξης.

3. προάγουν τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και διδακτικών τεχνικών.

4. συμβάλλουν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής.

5. αξιολογούν την ποιότητα στην εκπαίδευση.

6. κατανοούν την επίδραση του πολιτιστικού υπόβαθρου και της παγκοσμιοποίησης στην εκπαίδευση.

7. αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης μαθησιακών και κοινωνικών δυσκολιών των μαθητών.

8. αναπτύξουν νέες προσεγγίσεις στα σύγχρονα προβλήματα.

9. κατανοήσουν τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως Λειτουργό Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης.

10.αξιοποιήσουν τρόπους για ορθή επικοινωνία με την οικογένεια των μαθητών.

Μέθοδος Διδασκαλίας

Το πρόγραμμα βασίζεται στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία και  περιλαμβάνει ασύγχρονη - αυτόνομη μελέτη διδακτικού υλικού, χωρισμένου σε εννέα μηνιαίες διδακτικές ενότητες. Το υλικό προέρχεται από βιβλία και εγχειρίδια, στα οποία συγγραφείς είναι οι διδάσκοντες και αναρτάται διαρκώς ψηφιακό υλικό και αναλυτικές σημειώσεις.

Διάρκεια (αρχή -τέλος)

Το πρόγραμμα είναι εννεάμηνο και πιστώνει 450 διδακτικές ώρες.

Έναρξη μαθημάτων: 10.05.2021

Λήξη μαθημάτων: 10.02.2022

Τρόπος αξιολόγησης

Συμπλήρωση ενός τεστ αυτοαξιολόγησης πολλαπλών επιλογών στο τέλος κάθε μηνιαίας θεματικής ενότητας

Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Το παρόν πρόγραμμα διοργανώνεται από τη Vellum Global Educational Services με επιστημονική εποπτεία των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συνεπώς, ο επιμορφούμενος, έπειτα από επιτυχή παρακολούθηση θα λάβει ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ από το Κέντρο Επιμόρφωσης και  Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιπρόσθετη βεβαίωση από το ΕΛΚΕΔΙΜ της Vellum Global Educational Services.

Η διοικητική, οικονομική και διδακτική διαχείριση του προγράμματος γίνεται από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου  σε συνεργασία με τη Vellum Global Educational Services.

Μοριοδοτήσεις

Όλα μας τα Προγράμματα προσφέρουν Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET. Ενδεικτικά, ένα πρόγραμμα450 ωρών πιστώνει 22,5ECVET (https://www.iky.gr/el/ecvet).

Τα περισσότερα Προγράμματά μας μοριοδοτούνται ως σεμινάρια, που οργανώθηκαν από δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά το πλεονέκτημα αυτό:

  • Εξαρτάται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Διαφοροποιείται ανάλογα με την ειδικότητα του επιμορφούμενου.
  • Δεν αφορά το Πανεπιστήμιο, το οποίο διοργανώνει το σεμινάριο ΜΟΝΟ για τη γνώση και την επαγγελματική ενδυνάμωση.

Για τις πολλαπλές μοριοδοτήσεις που προσφέρονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας. Το Πανεπιστήμιο στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης των επιμορφούμενων.

Δίδακτρα

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 390 ευρώ συνολικά και καταβάλλεται σε δύο δόσεις.

1η δόση: 195 ευρώ μέχρι 10 Μαΐου 2021

2η δόση: 195 ευρώ μέχρι 10 Οκτωβρίου 2021

(Η α’ δόση κατοχυρώνει και την εγγραφή σας)

*Για τη λήψη του πιστοποιητικού ο επιμορφούμενος/η δεν πρέπει να έχει καμία οικονομική και ακαδημαϊκή υποχρέωση απέναντι στο πανεπιστήμιο.

Ενότητες Προγράμματος

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται, αλλά δεν περιορίζεται στις παρακάτω ενότητες:

ΔιδακτικήΕνότητα1

Επιστημονική θεώρηση του Εκπαιδευτικού ως Επαγγελματία

 

Περιγραφή

Στην πρώτη ενότητα γίνεται μια εισαγωγή στην έννοια του εκπαιδευτικού ως επαγγελματία. Συγκεκριμένα, γίνεται ιστορική αναδρομή στην έννοια του Παιδαγωγού και στο επάγγελμα του Εκπαιδευτικού και συγκριτική θεώρηση του εκπαιδευτικού ως επαγγελματία. Αναλύονται τα χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού εκπαιδευτικού, καθώς και οι απαιτήσεις της δια βίου μάθησης. Τέλος, στοιχειοθετείται η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση.

Διδακτική Ενότητα 2

Διαχείριση της Σχολικής Τάξης και Καλλιέργεια Δεξιοτήτων Ζωής

 

Περιγραφή

Στόχος της παρούσας ενότητας είναι η παρουσίαση της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης στη σχολική τάξη, το κλίμα αυτής και την κοινωνικοποίηση του παιδιού μέσα σε αυτή. Επιπλέον, αναλύει τρόπους πρόληψης και παρέμβασης για τη σωστή διαχείριση της τάξης και καλλιεργεί προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες. Τέλος, διεισδύει σε τεχνικές και προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής.

Διδακτική Ενότητα 3

Στοιχεία μεθόδων διδακτικής και σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας

 

Περιγραφή

Στην παρούσα ενότητα αναλύονται ο ρόλος του εκπαιδευτικού και του μαθητή και αναφέρονται τρόποι αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών. Παράλληλα, παρουσιάζονται εφαρμοσμένες μέθοδοι διδασκαλίας και  τίθενται τρόποι αποτύπωσης των διδακτικών στόχων μέσα από τη δημιουργία σχεδίων διδασκαλίας. Δίνονται εκπαιδευτικά εργαλεία και μέσα για την επίλυση προβλημάτων. Επιπλέον, αναλύονται ο μαθητοκεντρικός σχεδιασμός και η διδασκαλία και γίνεται εκτενής αναφορά στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, τις συνεργατικές μεθόδους διδασκαλίας, τις βιωματικές μεθόδους και την καλλιέργεια κριτικής σκέψης των μαθητών.

Διδακτική Ενότητα 4

Πολιτισμικό υπόβαθρο, παγκοσμιοποίηση και εκπαίδευση

 

Περιγραφή

Η τέταρτη διδακτική ενότητα έχει στόχο την ανάλυση της διαμόρφωσης του πολιτισμικού υπόβαθρου, τις αξίες, τα στερεότυπα και τις εκπαιδευτικές πρακτικές. Επιπλέον, κάνει λόγο για το ιστορικό πλαίσιο και τις βασικές αρχές της παγκοσμιοποίησης σύμφωνα με την πολυπολιτισμική ευρωπαϊκή κοινωνία. Παράλληλα, παρουσιάζονται μοντέλα διαχείρισης της διαφορετικότητας, τρόποι ανοχής των διαφορών και οι αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τέλος, καταγράφονται οι κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τη γλωσσική εκπαίδευση.

Διδακτική Ενότητα 5

Διαφορές μαθητών και θέματα προσαρμογής στο σχολείο

Περιγραφή

Στην ενότητα αυτή αναλύονται οι έννοιες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Παράλληλα, διαγράφονται θέματα προσαρμογής και εκπαιδευτικής ένταξης των μεταναστών, τσιγγανοπαίδων και μουσουλμανοπαίδων. Γίνεται εκτενής αναφορά στα προβλήματα συμπεριφοράς, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσλεξία. Τέλος, παρουσιάζεται η έννοια της σχολικής φοβίας και αντιπαραβάλλεται με τη σχολική αποτυχία.

Διδακτική Ενότητα 6

Μαθησιακές και Κοινωνικές Δυσκολίες Παιδιών και Εφήβων

 

Περιγραφή

 

Η διδακτική αυτή ενότητα δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν τις δυσκολίες μάθησης και να τις αξιολογούν. Αναλύεται η παιδαγωγική ανηλίκων με δυσχέρειες κοινωνικής προσαρμογής, καθώς και η ένταξη στο διδακτικό περιβάλλον. Τέλος, παρουσιάζονται ειδικές παιδαγωγικές μεθοδολογίες, εξατομικευμένες διδακτικές προσεγγίσεις και παιδαγωγικές πρακτικές κοινωνικής ένταξης.

Διδακτική Ενότητα 7

Θέματα Ψυχολογικής Ανάπτυξης του Παιδιού και του Εφήβου

 

Περιγραφή

Η έβδομη διδακτική ενότητα ασχολείται με τους φόβους και τις φοβίες, αναλύει τις οικογενειακές κρίσεις δίνοντας έμφαση στην αδελφική αντιζηλία και παρουσιάζει εκτενώς τις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της εφηβείας

Διδακτική Ενότητα 8

Σύγχρονα προβλήματα και νέες προσεγγίσεις

 

Περιγραφή

 

Η όγδοη διδακτική ενότητα αναφέρεται στη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό και πώς γίνεται διαχείριση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, δίνονται τρόποι αξιοποίησης και οικοδόμησης των διαφορών των μαθητών και πώς η σημερινή οικονομική κατάσταση επιδρά στους μαθητές. Τέλος, αναλύονται τεχνικές αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου στη μάθηση.

Διδακτική Ενότητα 9

Ο Εκπαιδευτικός ως Λειτουργός Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης

 

Περιγραφή

Η διδακτική αυτή ενότητα σε πρώτη βάση οριοθετεί τις έννοιες της σχολικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης και αναλύει τη συμβουλευτική δράση του εκπαιδευτικού. Απαριθμούνται τα πεδία συμβουλευτικής δραστηριότητας του εκπαιδευτικού και καταγράφονται οι δεξιότητες του εκπαιδευτικού ως Λειτουργού Συμβουλευτικής. Τέλος, γίνεται κατανόηση των παραπάνω μέσα από μελέτες περίπτωσης.

Εγγραφή / Αναλυτική μέθοδος πληρωμής

Συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση και έπειτα καταθέστε σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας.

Αίτηση: https://freestudies.gr/formagn.php?infid=ekpaideutikosepag

IBAN ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR 96 0110 2360 0000 2364 7038 639

IBAN ALPHA: GR89 0140 5860 5860 0200 2010 137

IBAN ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR 39 0172 2290 0052 2902 8785 122

Δικαιούχος: Τάκης Νικόλαος και ΣΙΑΟ.Ε. –VELLUM GLOBAL EDUCATIONAL SERVICES

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1.Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση παρά μόνο εάν ακυρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα με υπαιτιότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με την υποβολή της αίτησης παραιτείστε από κάθε απαίτηση για επιστροφή διδάκτρων ή για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή.

2. Ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το e-mail που είναι διαθέσιμο είναι το ακόλουθο:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των διδασκόντων, την ανάρτηση υλικού και τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

4. Τα νέα πιστοποιητικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου απονέμονται ηλεκτρονικά από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης. Συνήθως αποδίδουν Ευρωπαϊκές Επαγγελματικές Πιστωτικές Μονάδες (Ecvet) και ο χρόνος αποστολής τους στους υποψηφίους εξαρτάται από την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών και οικονομικών ελέγχων. Κατά μέσο όρο τα πιστοποιητικά αποστέλλονται μέσα σε διάστημα 1 έως 3 μηνών από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

5. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής οποιουδήποτε σημείου της προκήρυξης ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες. Η παρούσα προκήρυξη δεν είναι κατ´ ουδένα τρόπο δεσμευτική για τα Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

6. Η εγγραφή στα Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεπάγεται την αποδοχή της διατήρησης των προσωπικών δεδομένων και της αξιοποίησής τους για εκπαιδευτικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

7. Η εγγραφή στα Προγράμματα συνεπάγεται τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των κανόνων καλής συμπεριφοράς. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους κανόνες του Πανεπιστημίου και της ευγένειας μπορεί να αποκλείσει τον επιμορφούμενο από τα Προγράμματα, χωρίς επιστροφή διδάκτρων ή απονομή οποιασδήποτε βεβαίωσης.

8. Η λογοκλοπή ή ο λογοδανεισμός οδηγούν στην αποβολή του επιμορφούμενου από το πρόγραμμα χωρίς κανένα δικαίωμα επιστροφής διδάκτρων.

9. Το Πανεπιστήμιο αποκτά το copyright του υλικού που παραδίδουν οι επιμορφούμενοι στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Επίσης, όλο το υλικό του Πανεπιστημίου προστατεύεται από copyright και η, με οποιαδήποτε μορφή, αναπαραγωγή του έχει νομικές κυρώσεις.

10. Οι αξιολογικές κρίσεις για το πρόγραμμα και άλλες προτάσεις απαγορεύεται ρητά να αναρτώνται υπό μορφή σχολίων ή άλλων μέσων στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή σε άλλες ομάδες δικτύωσης. Προτάσεις, κριτικές και σχόλια γίνονται μόνο στο ειδικό έντυπο αξιολόγησης και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Τα έγγραφα αιτήματα των επιμορφούμενων απαντώνται μέσα σε 7 εργάσιμες μέρες.

11. Η κατανόηση των όρων «σύγχρονη» και «ασύγχρονη» ως μεθόδων διδασκαλίας θεωρείται αυτονόητη και το ίδιο ισχύει για την άριστη γνώση υπολογιστών, που είναι εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Αδυναμία των επιμορφούμενων να κατανοούν τις μεθόδους διδασκαλίας ή προβλήματα που απορρέουν από την ελλιπή γνώση υπολογιστών, δεν θα επιτραπεί να επηρεάσουν την ποιότητα των προγραμμάτων. Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να σταματήσει τη φοίτηση οποιουδήποτε αποτυγχάνει στους δύο παραπάνω τομείς, χωρίς καμιά αποζημίωση.

12. Η απουσία από τα μαθήματα και τις δράσεις των προγραμμάτων, όπως αυτές κάθε φορά καθορίζονται, μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από τα Προγράμματα χωρίς επιστροφή διδάκτρων ή απονομή βεβαίωσης.

13. Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας είναι πρόθυμα να επιλύσουν κάθε πρόβλημα, που φυσιολογικό είναι να προκύψει κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας, αρκεί:

α. Να μη γίνεται υπέρβαση ιεραρχίας.

β. Να απευθύνονται εγγράφως και με ακριβή τρόπο στη γραμματεία των Προγραμμάτων.

Read 415 times

Newsletter Subscribe

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας.

Νέα & Ανακοινώσεις

PrevNext

kyklos aspros 116x100

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 81100

ppy@aegean.gr

22510 36520 - 36580

Ακολουθήστε μας

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Γενικά στοιχεία

Υπηρεσίες

Η ομάδα μας

Συνεργασίες

Γιατί να μας προτιμήσετε

Διαφημιστείτε σε εμάς

Νομικά ζητήματα

© 2021 psichologia.gr. All Rights Reserved. Designed by Kosnet.gr